طراحی داخلی مطب دندانپزشکی توسط استودیو معماری آشینه
معماران: بهنام مشهدی،پویان قاسم زاده
متراژ: ۱۱۶ متر مربع
تاریخ شروع پروژه:تیر ۱۴۰۰
آدرس : تهران،سعادت آباد،خیابان علامه جنوبی
سبک: معماری بیونیک
نام: دندانپزشکی دکتر تیمور تاش
امروزه با زندگی شهر نشینی و آپارتمانی و دور شدن از طبیعت همه ما به دنبال بهانه ای برای رفتن به دل طبیعت هستیم.
ذات انسان همواره به طبیعت وابسته است
ما اگر طراحی داخلی و معماری داخلی ساختمان را طوری انجام دهیم که رفتاری شبیه طبیعت داشته باشد و آرامش بخش باشد،اینگونه است که میتوانیم بگوییم به تعامل بین معماری و طبیعت رسیدهایم.
همه ما خاطرات دردناکی از مطب دندانپزشکی به یاد داریم
استودیو آشینه در این پروژه سعی داشته که با الهام گرفتن از طبیعت (سبک بیونیک) حس آرامش و حضور در طبیعت را هرچه بیشتر به بیماران دندانپزشکی منتقل کنند.
طراحی داخلی مطب پزشک:
دکوراسیون این فضا به گونه ای است که بیمار با نشستن بر روی یونیت دندانپزشکی، فضای سبز را در مقابل خود مشاهده میکند که حس آرامش خاطر بیشتری به او میدهد و با مستقر شدن بر روی یونیت نگاه بیمار به سقف معطوف میشود طراحی داخلی و دکوراسیون ایجاد شده .
با توجه به کاربری پروژه فرم دندان ایجاد شده به صورت نور مخفی روی سقف تا روی دیوار جانبی ادامه پیدا میکند حس کنجکاوی را در شخص برمی انگیزد؛همین امر سبب میشود که ذهن بیمار از کار دردناک پزشک دور باشد
در معماری داخلی هنر استفاده از انواع متریال ها به زیبایی دکوراسیون داخلی روح می بخشد ، متریال این فرم ماسه است اما به گونه ای استفاده شده که دارای برجستگی هایی است که بافت ماسه کنار ساحل دریا را برای مخاطب تداعی میکند و باعث ایجاد حس حضور در طبیعت برای بیمار دندان پزشکی می گردد.
در طراحی داخلی بخش اختصاصی دندان پزشکی صفحات چوبی روی کنسول و میز کار با کمترین تغییر در شکل ظاهری مورد استفاده قرار گرفته اند که حس بهتری از طبیعت به مخاطب منتقل شود.
معماری داخلی پذیرش و انتظار:
این فضا به گونه ای طراحی شده که الهام گرفته از خطوط منحنی و نرم است
متریال قالب فضا چوب است،رنگ گرم چوب حس آرامش به مخاطب و زیبایی بصری خاصی برای دکوراسیون داخلی ایجاد می نماید.
فضای پذیرش الهام گرفته از یک خط منحنی که از روی میز شروع و تا روی سقف به صورت یکپارچه ادامه میابد
برای دکوراسیون فضای انتظارو پذیرش بیمار و ایجاد حس سرگرمی و زیبایی شِلفهایی الحام گرفته از فضای خالی دندان در دهان درون دیوار تعبیه شده است که کاربری کتابخانه،دکوراتیو و گلدان دارند .