طراحی نمای ساختمان گویای کیفیت ساختمان و ذوق و سلیقه معمار طراح ساختمان می باشد نمای بیرونی ساختمان هویت، شاخصه و امضای یک ساختمان است به دلیل اینکه اولین و مهمترین اثر در چشم مخاطبین ، نمای ساختمان می باشد.

طراحی نما مهمترین عامل در صنعت ساختمان می باشد. اگر زمانی قصد بازسازی ساختمان خود را داشتید علاوه بر دکوراسیون داخلی ساختمان به نمای بیرونی هم توجه نمایید.

نمای یک ساختمان اداری، نمای یک ساختمان تجاری و یا نمای یک ساختمان مسکونی بایستی با عملکرد ساختمان و بافت منطقه همگون باشد.

سلیقه سازنده ساختمان ، طراح ساختمان و یا صاحب ملک قطعاً در طراحی نما تاثیرگذار خواهد بود.

عوامل مهم در طراحی نمای ساختمان عبارتند از : زیباتر شدن ساختمان، عدم نفوذ آلودگی‌های صوتی، جلوگیری از اتلاف انرژی در فصل‌های مختلف، محافظت از ساختمان در برابر شرایط جوی مثل صاعقه، باد، باران

استودیو معماری داخلی و دکوراسیون آشینه با به‌کارگیری طراحان جوان ، تحصیلکرده و خلاق به شما این امکان را می‌دهد بهترین طراحی و اجرای نما را به شما پیشنهاد داده و تا پایان پروژه در کنار شما باشد .

  1. اصول مهم در طراحی نما ساختمان:

    ۱) نورپردازی نما :

    یکی از مهمترین عوامل است که در عین زیبایی شب در صورت عدم همخوانی با موارد بالا یا زیاده‌روی در برخی آیتم ها امکان زشت شدن نمای ساختمان را هم فراهم می کند این امر یک علم دقیق و تجربه بالا را طلب می نماید.

    ۲) پویایی نما :

    با استفاده از متریال های مختلف و به کارگیری المانهای گوناگون و تغییر سبک برخی ضوابط می‌توان نمای پویا ، خیره کننده و منحصر به فرد در ساختمان ایجاد کرد.

    ۳) سادگی و تشخیص :

    سادگی و خوانا بودن نما برای ساختمان یکی از اصولی ترین موارد طراحی نمای بیرونی ساختمان می باشد . بهم ریختگی طرح یا شلوغی و استفاده زیاد از المان ها ، رنگ ها و نور ها می تواند باعث آشفتگی بصری گردد.

    ۴) سازگاری نما با اقلیم:

    شرایط آب و هوایی منطقه یکی از مهمترین چالش های طراحی نما می‌باشد.

۵) سازگاری نما با سازه:

ایستایی یک نما ، اتصال درست و دقت در جزئیات مهمترین فاکتورها برای تطابق نما با نقشه سازه هستند.

انواع طراحی  نما :

طراحی نمای شهری ،طراحی نمای ویلا ، طراحی نمای ساختمان تا ۵ طبقه طراحی نمای برج.

انواع مصالح نما :

سنگ طبیعی ،کامپوزیت ،آجر ، سیمان، بتن اکسپوز ، چوب و نماهای ترکیبی

انواع سبک های طراحی نما: 

کلاسیک و نئوکلاسیک یا رومی، مدرن ،مینیمال، تلفیقی، اسلامی ، ایرانی

 

اصول مهم در طراحی نما 

اصلی‌ترین و مهم‌ترین بخش هر ساختمان نمای آن است. طراحی نمای ساختمان باید دارای ارزش بصری باشد و حس خوبی در افراد ایجاد کند. بسیاری از افراد با بی‌توجه بودن نسبت به طراحی نمای ساختمان، زیبایی بافت شهر و خود ساختمان را در نظر نمی‌گیرند. در صورت نادیده گرفته شدن طراحی نما، گاهی افراد بعد از چند سال مجبور به بازسازی ساختمان می‌شوند. در طراحی نمای ساختمان اصولی وجود دارد که در این مقاله می‌خواهیم آن‌ها را بررسی کنیم، پس با ما همراه باشید. 

تلفیق متریال‌های مختلف در طراحی نما

در تلفیق متریال‌ها مختلف از دو یا سه متریال متفاوت استفاده می‌شود. نماهای تلفیقی سبب کاهش هزینه‌های کارفرما می‌شود. ممکن است متریال انتخابی کارفرما قابلیت اجرای طرح‌های مورد نظر را نداشته بنابراین می‌توانید متریال دیگری را جایگزین کنید. در این قسمت تعدادی از نماهای تلفیقی را با یکدیگر بررسی می‌کنیم. 

 ۱. سنگ و ترموود: 

سنگ یکی از قدیمی‌ترین متریال‌های ساخت و ساز است. ترکیب انواع سنگ با ترموود یکی از مواردی است که امروزه در طراحی نماهای مدرن نیز استفاده می‌شود. 

 ۲. آجر و ترموود:

 آجر نیز یکی از متریال‌های زیبا برای طراحی نما است. آجرها به دلیل انواع مختلفی که دارند قابلیت به کار بردن در تمامی طرح‌ها را دارند. همچنین ترکیب آجر و ترموود زیبایی دو چندانی به نما می‌دهد. 

 ۳. ورق کامپوزیت و سنگ: 

ورق کامپوزیت برای پوشش نواحی برجسته و سنگ برای نواحی صاف استفاده می‌شود. همچنین باید بدانید که این متریال‌ها مقاومت نسبتا خوبی در برابر آتش‌سوزی دارند و از نظر هزینه کاملا مقرون به صرفه است.

 

 

مهم‌ترین نکات در طراحی نمای ساختمان

همانطور که برای دکوراسیون داخلی باید از اصول و قوانین خاصی پیروی کرد در طراحی نمای ساختمان نیز اصولی وجود دارد. اگر می‌خواهید نمایی زیبا و منحصر بفرد داشته باشید باید از این اصول پیروی کنید. در ادامه به بررسی این اصول می‌پردازیم. 

 ۱- توجه به کاربری ساختمان 

در نظر گرفتن کاربری ساختمان نیز امری بسیار مهم است. اینکه بدانید در طراحی دکوراسیون ساختمان تجاری است یا مسکونی یا حتی طراحی دکوراسیون ادارای، به طراحی بهتر معماران کمک می‌کند زیرا متریال مورد استفاده در هر یک از این نماها متفاوت است. 

 ۲ – طراحی منحصر بفرد برای ورودی

طراحی خاص برای ورودی ساختمان مسئله‌ای است که باید مورد توجه قرار بگیرد. برای خاص‌تر شدن این طراحی می‌توانید از ویژگی‌ تضاد استفاده کنید یعنی رنگ درب ورودی با جداره‌ها متفاوت باشد. ویژگی دیگری که به طراحی خاص درب ورودی کمک می‌کند، وجود اختلاف سطح است، یعنی می‌توانید درب ورودی را به صورت تو رفته طراحی کنید.

 ۳ – نورپردازی مناسب برای جلوه بی‌نظیر ساختمان

نورپردازی مناسب نمای ساختمان را زیبا‌تر می‌کند. حتی اگر زیبا‌ترین نما را داشته باشید زمانی که هوا به سمت تاریکی و شب می‌رود، زیبایی بصری آن نیز دیگر مشخص نخواهد بود. نورپردازی باید طوری انجام شود که عناصر اصلی نمای ساختمان در تاریکی جلوه خاصی داشته باشند. 

 ۴ – اجرای ریتم در نمای ساختمان

ایجاد ریتم در نمای ساختمان یعنی طراحی الگوهای تکرار شونده و استفاده از آن‌ها در طراحی نمای ساختمان. 

 ۵ – یکپارچه بودن نمای ساختمان

یکپارچگی و هماهنگی در طراحی نمای ساختمان در زیبایی آن تاثیر بسیار زیادی دارد. یکپارچگی، با استفاده از عناصر مشابه و یکنواخت تفاوت دارد. یکپارچگی یعنی اجزای مختلف در طراحی در ارتباط با یکدیگر باشند و یک هماهنگی کلی در طرح ایجاد کنند. برای داشتن یکپارچگی در طراحی نمای ساختمان می‌توانید از الگوهای تکرار شونده  یا هماهنگی خطوط استفاده کنید.

طراحی نمای ساختمان
این مطلب را به اشتراک بگذارید.
تماس با پشتیبان آشینه